Predsednik Italije nije prihvatio ostavku premijera Dragija

Svet 14. jul 202220:40 > 20:46
Podeli:
Serđo Matarela Foto:Quirinal Press Office/ Paolo Gia / Zuma Press / Profimedia

Italijanski predsednik Serđo Matarela nije prihvatio ponuđenu ostavku premijera Marija Dragija. On je zamolio Dragija da se obrati parlamentu kako bi se procenila trenutna politička situacija, prenosi Rojters.

Italijanski premijer Mario Dragi izjavio je prethodno da će podneti ostavku predsedniku Italije Serđu Matareli, nakon stranka u njegovoj vladajućoj koaliciji nije učestvovala u glasanju o poverenju.

Uslovi više nisu takvi da mogu da nastavim da obavljam svoju funkciju, istakao je Dragi, preneo je Rojters.

Više ne postoji koalicija nacionalnog jedinstva koja je podržavala ovu vladu, rekao je Dragi, navedeno je u saopštenju iz njegove kancelarije.

Gornji dom italijanskog parlamenta podržao je ranije danas predlog italijanske vlade u vezi sa podsticajem i pružanjem pomoći porodicama i firmama da se izbore sa energetskom krizom, iako je pokret Pet zvezda, koalicioni partner stranke premijera Maria Dragija, bojkotovao glasanje.

Posle današnjeg glasanja, prilikom kog je predlog vlade usvojen sa 172 glasa "za" i 39 "protiv", predsednik Italije Serđo Matarela moraće da odluči kako da reši političku krizu u zemlji.

BONUS VIDEO: Dostojevski na italijanskoj oranici umetnost slikarstvo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar