Pravosuđe u Gruziji demantovalo Sakašvilijevo loše zdravlje

Svet 11. okt. 202110:05
Podeli:
Mihail Sakašvili hapšenje
Mihail Sakašvili Foto: Georgian Interior Ministry/Handout via REUTERS

Zdravstveno stanje bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, koji u zatvoru štrajkuje glađu, je zadovoljavajuće, saopštilo je Ministarstvo pravde Gruzije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mihail Sakašvili prima propisane lekove, njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajudhe. Dakle njegov krvni pritisak je 120 sa 90, a puls 90“, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Lični lekar Sakašvilija je prethodno u nedelju saopštio da je zdravstveno stanje bivšeg gruzijskog predsednika pogoršano i da mu je potrebno leečenje.

„Razgovarao sam sa njim pola sata o tome kako da prebrodi noć. Planiram da ga sutra ponovo posetim. Verovatno ćemo morati da ga prebacimo u bolnicu“, rekao je Nikoloz Kipšide, Sakašvilijev lični lekar, preneo je Rojters.

Sakašvili, koji je osuđen u odsustvu u Gruziji 2018. zbog zloupotrebe ovlašćenja i prikrivanja dokaza dok je bio predsednik, uhapšen je nakon što se, posle više godina provedenih u inostranstvu, vratio u zemlju uoči opštinskih izbora prošlog vikenda.

Sakašvili je uhapšen 1. oktobra nakon što je na svom nalogu na Fejsbuku objavio video snimak na kojem je rekao da je stigao u gruzijski lučki grad Batumi.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar