Poznata imena tinejdžera preminulih u novogodišnjoj noći

Svet 01. jan. 202118:33
Podeli:
Tribistovo tragedija Foto:Denis Kapetanovic/PIXSELL

U mestu Tribistovo kod Posušja sinoć je preminulo osam osoba, četiri devojke i četiri mladića, koji su proslavljali Novu godinu. Prema nezvaničnim informacijama uzrok je gušenje plinom, ali više detalja biće poznato nakon obdukcije tela koje će biti urađene u Mostaru.

Preminule osobe su imale između 18 i 19 godina, a beživotna tela pronašle su osobe iz obližnje vikendice gde su takođe mladi proslavljali Novu godinu.

Prema pisanju Večernjeg lista preminuli su Ivan Miličević (rođen 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje), Stipe Romić (rođen 2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje), Mirela Rezo rođena 2001. u Švajcarskoj, nastanjena u Posušju), Žana Pavković (rođena 2001. u Splitu, nastanjena u mestu Vrpolje, Posušje), Mia Soldo (rođena 2001. u Splitu, nastanjena u Sutini, Posušje), Stipe Pavković (rođen 2001. u Mostaru, nastanjen u Vrpolju, Posušje) Marija Pavković (rođena 2001. u Splitu, nastanjena u Vrpolju, Posušje), Stjepan Jukić (2001. u Mostaru, nastanjen u mestu Batin, Posušje).

Njihova tela pronađena su jutros, nakon čega je alarmirana policija.

Na licu mesta su članovi porodica nastradalih, Zdenko Ćosić, premijer Zapadno-hercegovačkog kantona i Milan Galić, komesara MUP-a ZHK.

Podsećamo, tela tinejdžera su pronašle komšije iz susedne vikendice kojima je bilo sumljivo zašto ne izlaze iz kuće u kojoj su slavili Novu godinu. Kada su polupali prozor i ušli u kuću zatekli su stravičan prizor.

Zbog ove tragedije Veće ministara BiH jednoglasno je donelo odluku da se sutra na teritoriji cele BiH proglasi Dan žalosti, dok je Vlada Federacije BiH dan žalosti je proglasila u ponedeljak 4. januara.

U Posušju danas nisu radili ugostiteljski objekti, dok su zastave bile spuštene na pola koplja.

Komentari

Vaš komentar