Poziv lekarima u penziji da pomognu protiv korone u Sarajevu

Svet 01. nov. 202018:31
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo uputila je javni poziv svim penzionisanim zdravstvenim radnicima visoke stručne spreme da se jave ovoj ustanovi, ukoliko su u mogućnosti da svojim angažmanom pomognu zdravstvenim ustanovama u kojima je to potrebno u borbi protiv koronavirusa.

„Usled pogoršane epidemiološke situacije i shodno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova, Vlada Kantona Sarajevo je na sednici održanoj u četvrtak, donela zaključak čiji je sastavni deo bio i „da se Služba za zapošljavanje KS, u saradnji sa nadležnim komorama zdravstvenih radnika, obrati javnim pozivom svim penzionisanim zdravstvenim radnicima u Kantonu visoke stručne spreme, s ciljem njihove evidencije i, po potrebi, angažovanja u lečenju Kovid pacijenata“, stoji u pozivu.

Podsećaju da prema još jednom zaključku Vlade s pomenute sednice, ova ustanova treba dostaviti Kriznom štabu Ministarstva zdravstva KS i Vladi KS pregled medicinskog kadra koji se vode na njenoj evidenciji visoke i srednje stručne spreme.

U poslednja 24 sata u BiH je registrovano 1.411 novozaraženih koronavirusom, a preminulo je 13 osoba, saopštili su entitetski zavodi.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 796, i to 529 muškaraca i 267 žena.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar