„Pozdrav Vučiću, Konu i ekipi“: Srpkinja iz Gruzije ima poruku za državni vrh

Svet 12. okt. 202112:55 > 13:12
Podeli:

Srpkinja koja je u poseti Gruziji podelila je sa našom redakcijom kako građani te zemlje dolaze do PCR testa na koronavirus. Šetnjom kroz glavni grad Tbilisi vidi se da gotovo na svakom ćošku postoji mogućnost za testiranje koje, kako kaže, i ne košta previše novca kao u Srbiji.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Evo nas u divnom Tbilisiju, samo da vam pokažem gde se radi PCR test. Bukvalno na svom ćošku svuda možete da uradite test za smešne pare“, rekla je ona u videu.

Kako je prikazano na snimku, natpis na kome piše „PCR test“ prisutan je ispred malog lokala u kome se i vrši testiranje, a isti objekti nalaze se širom Tbilisija i cele Gruzije.

Najmanja cena PCR testa iznosi 75 larija, zvanične gruzijske valute, odnosno 2.475 dinara. Ukoliko, pak, u Srbiji imate potrebu za PCR testom, a nemate simptome koronavirusa, moraćete da izdvojite sumu od 9.000 dinara.

„Pozdrav Vučiću, Konu i ekipi“, rekla je na kraju videa naša sunarodnica iz Gruzije, apropo visokih cena testova u Srbiji, ali i predugačkih redova u kojima građani koji žele ili moraju da se testiraju čekaju satima.

BONUS VIDEO Guzva ispred kovid ambulante

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar