N1 na Eviji: Ugašeni požari ponovo bukte, gori i na Peloponezu

Svet 10. avg. 202120:41
Podeli:
Evija, Grčka, požar
Foto: REUTERS/Stelios Misinas

Na Peloponezu je buknuo novi požar, koji preti da postane veći od onog na Eviji, težište se prebaciju tamo, javlja reporter televizije N1 sa lica mesta. Grčki vatrogasci se žale na nedostatak opreme a stanovništvo Evije je besno na Vladu i premijera, koji sada nudi pomoć od 500 miliona evra.

„Helikopteri pokušavaju da ograniče nove požare pred noć tako što polivaju vodom površine koje još nisu izgorele. Oko 1 popodne situacija je bila dramatična, borova šuma je buktala, grčke službe su se zbunile, nisu znale kako da reaguju, civili su pomagali u gašenju požara, tada su stigli slovački vatrogasci, napravili liniju zaštite od požara, sprečili da se vatra proširi južno. Prema informacijama koje imamo, u toku popodneva i večeri vatra je počela da bukti na mestu gde je juče ugašena“, rekao je reporter N1.

On dodaje da su se grčki vatrogasci žalili na nedostatak opreme, jer je traženo 17,5 miliona evra, a dobili su samo milion evra.

„Stanovništvo Evije je besno na Vladu i premijera, koji sada nudi pomoć od 500 miliona evra„, kaže naš reporter.

Navodi i da je imao priliku da razgovara sa srpskim vatrogascima, kojih ima 37.

„Oni su trenutno raspoređeni 5 kilometara ka mestu Pefki, trenutno su u šumi, na požarnom putu. Uspeli su da odbrane prugu koja je važna za snabdevanje istočnog dela ostrva. Grčki novinari rekli su da su srpski vatrogasci ostavili dobar utisak. Prema informacijama koje imam, poleteo je helikopter MUP-a Srbije koji je stigao u pomoć, aktivnost helikoptera pred noć je najaktivnija“, kazao je reporter N1 koji se nalazi na grčkom ostrvu Evija.

BONUS VIDEO: Gašenje požara na Eviji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar