Pozadina talačke krize u Ukrajini je doslovno filmska

Svet 22. jul. 202008:27
Podeli:
talačka kriza u ukrajini
Foto: Profimedia

Talačka kriza u Ukrajini juče je srećom dobro okončana – policija je oslobodila sve taoce, a otmičar se predao. Ipak, on je to učinio tek nakon što je predsednik ove države javno pohvalio jedan film.

Naoružani otmičar Maksim Krivoš (44) držao je juče zarobljene putnike autobusa u gradu Lutsku na zapadu Ukrajine.
Napad na autobus počeo je eksplozijom, a zatim su taoci napustili autobus. Nakon što su ljudi izašli, snage bezbednosti opkolile su autobus i zauzele ga.

Pročitajte još:

Nešto pre nego su svi oslobođeni, otmičar ih je oslobodio troje: jednu stariju ženu, tinejdžera i trudnicu, objavila je policija.
Ipak, on je putnike pustio tek nakon što je ispunjen jedan njegov uslov – on je usred ove talačke krize razgovarao telefonom sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i od njega tražio da javno pohvali film Earthlings iz 2005. u kom glavnu ulogu tumači Hoakin Finiks.

Predsednik je, kako prenosi Gardijan, ispunio ovaj zahtev i na Fejsbuku objavio video o ovom filmu koji se bavi tretmanom nad životinjama.

„Film Earthlings iz 2005. svako treba da pogleda“, naveo je Zelenski.

Ovaj video je potom obrisan sa predsednikovog naloga, a umesto toga postavljena je izjava zahvalnosti policiji koja je uspešno okončala talačku krizu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar