Hrvatski seizmolog upozorava: Potresa će biti još dve godine

Svet 25. jul. 202100:11
Podeli:
Tomislav Fiket Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Područje Petrinje zatresao je u subotu u 15.43 prilično jak potres magnitude 3.8 prema Rihteru, saopštili su iz hrvatske Seizmološke službe. Intenzitet u epicentru bio je V. stepen EMS skale, a potres se osetio u široj okolini Petrinje, Siska i Gline.

„Ovaj potres bio je na dubini od 8 kilometara tako da je to za naše područje i za područje Siska i Banije očekivana dubina potresa. Osetio se na širem području. Vjerovatno je uznemirio građane jer je već svima dosta potresa i verovatno su se nadali da su jači potresi iza nas. Međutim, mi smo stalno naglašavali i naglašavamo i dalje da ta serija može trajati i 2 godine. Tako da, na žalost – potresi su tu i još će ih neko vreme biti“, izjavio je u Dnevniku HTV-a seizmolog Tomislav Fiket.

Nakon novog potresa na području Petrinje građani sa područja cele Banije javljali su da su osetili podrhtavanje koje je neke od njih i uznemirilo.

Potres se, prema svedočenju korisnika stranice EMSC-a, osetio i u delovima BiH, ali i na širem zagrebačkom području, s kojeg ipak stigli izveštaji o blažem podrhtavanju.

Bonus Video: Hrvatski novogovor

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar