Potraga od 500.000 km: Našao sina otetog pre 24 godine

Svet 13. jul. 202115:50
Podeli:
Guo Gangtang
Guo Gangtang Foto: Quirky China News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kinez Guo Gangtang ponovo se sastao sa svojim sinom koji je otet pre 24 godine. On je tražio svoje dete tokom proteklih godina širom zemlje i za to vreme je na motociklu prešao 500.000 kilometara, prenosi BBC.

PROČITAJTE JOŠ:

Gangtangov sin je otet pre 24 godine ispred porodične kuće u provinciji Šandong, a otelo ga je dvoje krijumčara ljudima. Otmica njegovog sina poslužila je kao motiv za film iz 2015. godine.

Ministarstvo za javnu bezbednost saopštilo je da je policija oteto dete pronašla pomoću DNK analize. Dvoje osumnjičenih za otmicu su kasnije pronađeni i uhapšeni.

Žena, koja je sa osumnjičenim muškarcem u vreme otmice bila u vezi, videla je dečaka dok se sam igrao ispred porodične kuće i odvela ga na autobusku stanicu. Tu ju je čekao njen tadašnji partner. Par se potom odvezao u susednu provinciju Henan i tamo prodao dete.

Guo Gangtang
Guo Gangtang Foto: Quirky China News / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Sada kada je dete pronađeno, od sada sve može biti samo srećno“, rekao je Guo novinarima.

Gangtangov sin je otet 1997. godine, a on ga je tražio vozeći motocikl u više od 20 provincija širom Kine. Lepio je plakate sa fotografijama svog sina i potrošio svu ušteđevinu. Spavao je ispod mostova i prosio kada je ostao bez novca. Tražeći sina doživeo je nekoliko saobraćajnih nesreća, čak je bio i na meti pljačkaša puteva, prenosi BBC.

Čim su procurile vesti da je Guov sin lociran, kineske društvene mreže zatrpena su porukama podrške ocu.

„Toliko roditelja bi verovatno odustalo. Tako je neverovantan i zaista sam srećna zbog njega“, napisala je jedna osoba na platformi Veibo.

U Kini su otmice i trgovina bebama decenijama predstavljale problem. Godine 2015. procenjeno je da se u Kini svake godine otme 20.000 dece. Mnogi od njih se prodaju radi usvajanja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Bonus video: Najveće prirodne katastrofe u istoriji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar