Potonuo brod sa migrantima u Grčkoj, udavilo se troje ljudi

Svet 14. sep. 202021:53 > 23:07
Podeli:
Foto:ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

Grčke vlasti spasile su 56 migranata iz mora, dok se najmanje troje udavilo, nakon što je brod kojim su plovili potonuo u blizini Krita, prenosi Asošijeted pres.

Akcija spasavanja nastavila se i tokom večeri, kako bi se pronašli i drugi migranti koji su možda u vodi. Obalska straža navodi da nije jasno da li je još neko nestao, s obzirom na to da preživeli nisu u stanju da pruže informacije o tačnom broju putnika koji su se nalazili na brodu u trenutku kada je potonuo.

Prvobitno je jedna osoba, koja je rekla da je jedan od preživelih putnika, telefonom obavestila nadležne organe da je na potonulom brodu bilo 16 ljudi.

Brod je potonuo 19 kilometara istočno od Krita, usled jakih vetrova. Nadležni navode da nije poznato odakle je brod išao, koliko je bio veliki i ka kojoj destinaciji se kretao.

Grčka ostrva u istočnom delu Egejskog mora uobičajena su destinacija za hiljade migranata sa Bliskog istoka, iz Afrike i Azije, koji ilegalno dolaze sa obližnje obale Turske u potrazi za boljim životom u EU.

Komentari

Vaš komentar