Detalji smrti osmoro mladih: Agregat izazvao gušenje

Svet 02. jan. 202113:12 > 15:09
Podeli:
Tribistovo tragedija Foto:Denis Kapetanovic/PIXSELL

U Mostaru će danas početi obdukcija tela tragično stradalih devojaka i mladića iz Posušja, koji su u subotu ujutro pronađeni mrtvi u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja.

Pročitajte još:

Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslati na analizu i to će, uz obdukcijski nalaz, otkriti tačan uzrok smrti.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK za Dnevni avaz je rečeno da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila usled ispuštanja otrovnih gasova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali mladi.

Agregat se nalazio u prostoriji sa severne strane vikendice, odnosno, ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su bili devojke i mladići. Iz policije je rečeno da gasni top koji se koristi za zagrevanje nije pronađen uz agregat, kako se to iznosilo u medijima.

„Od kolege koji je radio uviđaj sam saznao da je, neslužbeno, utvrđeno da je agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljen-monoksid, uzrok osmoro mladih u novogodišnjoj noći,” rekao je Josip Aničić, tužlac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, za Radio Sarajevo

On je dodao da se agregat nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu. „Kako mi je kolega rekao, ta ostava u kojoj je bio agregat prozorčićem je bila povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj je došlo do tragedije“, dodao je Aničić.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola i da su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi, konkretno, ugljenmonoksid, i ugušili osmoro mladih.

Osmoro mladića i devojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest drugova, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susednu vikednicu na spavanje, navodi Avaz.

Jedan od mladića iz susedne vikendice ih je, nažalost, juče ujutro u 10 sati pronašao mrtve.

Nakon što nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vrata, on je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu, gde je zatekao stravičan prizor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar