Posrednik u ubistvu malteške novinarke pronađen u lokvi krvi

Svet 22. jul. 202009:53
Podeli:
Dafne Karuana Galicia Foto: EPA-EFE/DOMENIC AQUILINA

U utorak 21. jula u kasnim noćnim satima Maltu je potresao još jedan stravičan incident povezan sa šokantnim ubistvom istraživačke novinarke koji je potresao Evropu.

Posrednik u ubistvu malteške novinarke Dafne Karuane Galicije koja je pisala o borbi protiv korupcije, zadobio je teške povrede nožem po grlu i telu, nekoliko sati pre nego što je trebalo da svedoči na sudu.

Melvin Teuma, bivši taksista, pronađen je u utorak u lokvi krvi u svojoj kući, saopštila je policija i nalazi se u bolnici u kritičnom stanju.

Teuma je u novembru dobio pomilovanje nakon što je priznao i otkrio detalje ubistva autobombom koja je šokirala Maltu u oktobru 2017. godine.

Dosad su njegovi dokazi imali veze sa biznismenom Jorgenom Fenehom, glavnim optuženim koji je uhapšen krajem novembra i optužen za saučesništvo u ubistvu. Feneh čeka suđenje i negira optužbe.

Policija navodi da se prvim nalazima u slučaju Teume radilo o pokušaju samoubojstva.

„Prvi pokazatelji su da se Melvin Teuma sam povredio, ali istraga se nastavlja“, napisala je policija u izjavi.

U saopštenju policije navodi se da su Teuma pronašli njegovi stražari kasno u utorak u lokvi krvi u njegovom stanu. Na to ih je upozorio advokat koji je pokušao da nazove Teumu na telefon.

On je danas trebalo da svedoči o slučaju ubistva novinarke na sudu u Valeti.

Teuma je priznao ranije da je bio posrednik i platio trojici muškaraca optuženih za podmetanje autobombe, navodno prema nalogu Feneha. Od kada je priznao, rekao je da je živeo u strahu za svoj život.

„Moj život je završio u 15 sati, 16. oktobra 2017“, rekao je sudiji, govoreći o vremenu i datumu ubistva Karuane Galicije.

Komentari

Vaš komentar