Poslednji razgovor princa Filipa sa sinom: Proslava rođendana? Ako budem živ..

Svet 18. sep. 202114:11
Podeli:
Foto:Steve Parsons / AFP / Profimedia

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete, preminuo je u aprilu ove godine samo dva meseca pre jubilarnog 100. rođendana. Njegov najstariji sin princ Čarls otkrio je kako je tekao poslednji razgovor koji je vodio sa ocem.

POGLEDAJTE JOŠ:

Čarls je pozvao oca koji se nalazio u bolnici dan pred smrt, jer je želeo da razgovara o planovima za njegov 100. rođendan. Umesto konkretnih ideja, dobio je odgovor u stilu pokojnog princa Filipa, koji je bio poznat po šaljivoj prirodi.

„Pričamo o tvom rođendanu, gde ćemo da održimo proslavu?“, oprezno je pitao Čarls, znajući da njegov otac nije veliki ljubitelj proslava.

„Proslava? Pa morao bih da budem živ za to, zar ne?“, odgovorio je princ Filip i iznenadio sina.

Budući kralj Velike Britanije priznaje da nije mogao da nasluti da su to poslednje reči koje će razmeniti sa voljenim ocem. Iako u podmakloj starosti, princ Filip je uvek bio vedrog duha i nikada nije želeo da njegova porodica brine o bolesti i zdravlju.

Članovi kraljevske porodice podelili su svoja sećanja na njega u serijalu koji je pripremio BBC, a posvećen je izvanrednom životu i humanitarnom radu supruga kraljice Elizabete.

BONUS VIDEO Veze kraljevskih porodica Velike Britanije i Srbije

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar