Poslednja šansa za dogovor: U Neumu počeli pregovori o Izbornom zakonu BiH

Svet 28. jan. 202212:02
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Iza zatvorenih vrata hotela Marea u Neumu jutros su počeli pregovori o promeni Izbornog zakona, a sve bi trebalo da bude završeno najkasnije u nedelju za kada je najavljeno zajedničko saopštenje za medije, piše sarajevski portal Klix.

PROČITAJTE JOŠ:

Predstavnici političkih stranaka koje učestvuju u pregovorima u hotel Marea stigli su u četvrtak uveče, kada su imali slobodno vreme do večere. To vreme je predsednik SDA Bakir Izetbegović iskoristio za šetnju Neumom, dok su drugi političari, ali i predstavnici međunarodne zajednice i evropskih institucija, ostali u hotelu.

Današnji dan predstavlja i zvaničan početak pregovora o Izbornom zakonu, što je i poslednja šansa da se određene stvari definišu i zadovolje apetiti svih stranaka u pregovorima, prenosi Klix.ba.

Osim policijskih službenika i službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, ispred hotela Marea u Neumu još su samo brojne medijske ekipe koje, kao i bh. javnost, iščekuju ishod započetih pregovora. Tek u prolazu ispred recepcije hotela moguće je videti nekoga od učesnika pregovora koji se održavaju iza zatvorenih vrata.

Hoće li i ovi pregovori u konačnici imati dogovor da se bh. političari trebaju dogovoriti te da je ovo bio mini odmor u Neumu ili će biti dogovoren "Neumski sporazum" biće poznato najranije u subotu uveče, a najkasnije dan posle, za kada su iz međunarodne zajednice najavili saopštenje za javnost o rezultatima pregovora.

BONUS VIDEO: Šta Dodik očekuje od Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar