Posle sedam godina obnovljeni letovi Dubrovnik-Moskva

Svet 02. jun. 202111:54
Podeli:
Aeroflot avion
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Avion ruske aviokompanije Aeroflot sa 86 putnika sleteo je sinoć na aerodom u Dubrovniku čime su posle sedam godina obnovljeni letovi na relaciji Dubrovnik-Moskva, javila je agencija Hina.

Direktor aerodroma Dubrovnik Frano Luetić izrazio je očekivanje da će interesovanje turista iz Rusije doneti rezultat, popunjenost na letovima.

„Ako situacija sa pandemijom korona virusa nastavi da se poboljšava, očekujem da će jul i avgust biti odlični“, rekao je Luetić.

On je dodao da se još uvek čeka otvaranje britanskog tržišta, sa kojim je dubrovački aerodrom ostvarivao oko 30 odsto prometa.

Na dubrovačkom aerodromu je otvoren kovid punkt za testove koji je dostupan svim građanima. Direktorka dubrovačke Turističke zajednice Ana Hrnić izjavila je da su Dubrovnik i Hrvatska vrlo zanimljivi ruskim turistima.

„Prošle nedelje smo imali snimanje popularne turističke emisije tako da očekujemo dodatni rast interesovanja“, rekla je Hrnićeva, koja očekuje da će turistički promet biti osetno bolji nakon 15. juna.

Rusija će staviti Hrvatsku od 10. juna na listu epidemiološki sigurnih zemalja. Aeroflot će pored Dubrovnika leteli i za Pulu, Split i Zagreb.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar