Posle pola godine dogovorena vlast u Budvi

Svet 03. mar. 202114:39
Podeli:
Foto: Shutterstock

Predstavnici vladajućih partija u Budvi, Nove srpske demokratije, Demokrata, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promene i Prave Crne Gore dogovorile su se danas, da gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, donese odluku o imenovanju upravnih odbora preduzeća i savjeta kulturnih ustanova, i donese odluku o budžetu i Planu investicija.

Ovim je postignut dogovor predstavnika partija koje se praktično pola godine nisu saglasile.

Pročitajte još:

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, zbog epidemiološke situacije sednica Skupštine opštine ne može još da bude održana, pa je dogovoreno da Carević donese odluke, koje će odbornici ovih partija, njih ukupno 20 na prvoj sednici potvrditi.

Dogovor oko raspodele članstva u upravnim, odborima direktora i savetima praktično je ozvaničio postkoalicioni dogovor na kome će biti i ostale funkcije u izvršnoj vlasti biti raspodeljene.

Kako je mandat upravnim, odborima direktora i savetima prestao 7. februara to su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove u kojima ima gotovo hiljadu radnika našla u teškoj situaciji, jer ne mogu da funkcionišu.

Nakon što Carević koliko danas ili sutra imenuje odbore direktora i upravne odbore, oni bi odmah mogli da održe konstitutivne sednice i izaberu direktore.

Donošenje budžeta i Plana investicija je bilo neophodno kako bi izvršna vlast funkcionisala.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar