„Pornhub“ uklonio devet miliona filmova za odrasle

Svet 21. dec. 202012:10
Podeli:
Foto: - / PA Images / Profimedia

Kolekcija filmova za odrasle kanadskog sajta "Pornhub" sada je samo fragment onoga što je bila, pošto su milioni video-snimaka obrisani nakon što se kompanija našla pod lupom javnosti zbog zloupotrebe maloletnika.

Pročitajte još:

Veliko čišćenje sadržaja je broj filmova na „Pornhabu“ sa 13,5 miliona redukovalo na 4,7 miliona a video-snimci koji su uklonjeni sada prikazuju samo obaveštenje da su opredeljeni za verifikaciju u skladu sa politikom bezbednosti i poverenja kompanije, piše Biznis insajder.

Nisu uklonjeni samo snimci u kojima se pojavljuju maloletne devojke, već i sadržaj koji su postavili neverifikovani korisnici.

„Kao deo naše politike, obrisali smo sav prethodno postavljen sadržaj koji nisu kreirali naši partneri ili članovi Model programa“, saopšteno je iz „Pornhaba“.

Najgledaniji sporni video imao je 29 miliona pregleda pre nego što je uklonjen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicholas Kristof (@nickkristof)

Nije sve otišlo u nepovrat

Iako je oko devet miliona snimaka obrisano, neki od njih nisu otišli u nepovrat. Nakon Nove godine će početi proces verifikacije, pa će svi filmovi koji ispune kriterijume biti vraćeni u promet.

Do nedavno, svako ko se registruje na sajtu imao je pravo da postavlja video klipove bez mnogo provere njihovog sadržaja.

Kompanija je već najavljivala da će uvesti nova ograničenja, ali je prvi korak napravila tek prošle nedelje, nakon što su „Viza“ i „Masterkard“ obustavili sve isplate „Pornhaubu„.

Problem je postao aktuelan pošto je Njujork tajms objavio članak u kojem je navedeno da „Pornhub“ toleriše sadržaj u kojem se seksualno zlostavljaju deca. Sajt je odmah odreagovao uklonivši milione eksplicitnih video zapisa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicholas Kristof (@nickkristof)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar