Policija u Melburnu upotrebila gumene metke protiv antivaksera

Svet 21. sep. 202113:18
Podeli:
Foto: AAP Image/James Ross via REUTERS

Policija za suzbijanje demonstracija u Melburnu, na istoku Australije, upotrebila je biber sprej i gumene metke da rastera nasilne demonstrante, protivnike obavezne antikovid vakcine za građevinske radnike.

Pročitajte još:

Protest je uperen protiv propisa vlade države Viktorija, čiji je Melburn glavni grad, inače drugi po veličini u Australiji, kojim se traži od svih građevinskih radnika da se vakcinišu.

Najmanje tri policajca su povređena, a više od 40 osoba je privedeno, rekao je šef policije Viktorije.

Oko 500 policajaca je bilo raspoređeno tokom protesta, a napadnuto je i više novinara.

Više od hiljadu demonstranata u radnim odelima izašlo je u centar Melburna, ispaljivali su svetleće rakete, bacali flaše i napadali policijska vozila uz skandiranje slogana protiv vakcina i zaključavanja.

Više sati protivnici obavezne vakcinacije na gradilištima suprotstavljali su se pozivima policije preko razglasa da se raziđu.

ames Ross via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT

Ovo su druge demonstracije istog tipa za dva dana, prve su bile demonstracije stotinak radnika u ponedeljak kada su razbijani izlozi u centru Melburna.

BONUS VIDEO: Guranje advokata i policije ispred kasacionog suda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar