Policija u centru Zagrebu sprečava okupljanje mladih

Svet 07. mar. 202100:06
Podeli:
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Trg oko zagrebačkog Hrvatskog narodnog pozorišta (HNK) večeras je pun policijajaca koji tu dežuraju kako bi spečili mlade da se okupljaju. Drugog marta je u Hrvatskoj na snagu stupila preporuka nacionalnog štaba o strožim kontrolama javnih okupljanja.

Nakon što su zatvoreni kafići i klubovi, trg oko HNK postao je omiljeno mesto na kojem se okupljaju mladi Zagrepčani željni druženja i zabave, piše portal Indeks.

Sinoć su prvi put oterani sa tog mesta, a policija večeras dežura da se ne bi opet okupljali.

Drugog marta je na snagu stupila preporuka nacionalnog štaba o strožim kontrolama javnih okupljanja.

Zbog toga je sinoć policija u saradnji sa saobraćajnim redarima značajno pojačala patrole oko HNK i legitimisala mlade koji su došli na tu lokaciju.

Šef kriznog štaba Davor Božinović komentarisao je strožu kontrolu spontanih javnih okupljanja i tome šta će te večeri biti na trgu kod HNK.

„Tu sarađuju i civilna zaštita, komunalna služba, policija, to je sad stvar taktike. Oni će razgovarati o tome kako će izvesti tu akciju, a to nije nešto što se najavljuje pre nego što se dogodi“, rekao je Božinović.

Ljudi bi trebalo da odsutanu od neformalnih druženja jer su prepoznata kao jedan od oblika širenja korona virusa, apelovao je Božinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar