Polarna hladnoća u SAD, zaledili se Nijagarini vodopadi

Svet 24. feb. 202111:03
Podeli:
Foto: Geoff Robins / AFP / Profimedia

Delovi Nijagarinih vodopada koji se nalaze u državi Njujork na samoj granici SAD-a i Kanade zaledili su se tokom vikenda nakon što su se prošle nedelje temperature u tom delu Amerike spustile na minus 18 stepeni Celzijusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Britanski Independent piše da su turisti koji su se juče tamo zatekli mogli da vide i fotografišu velike komade leda kako plutaju rekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom celog dana, prenosi Hina.

List piše da, premda se na nekim fotografijama čini da su vodopadi u potpunosti smrznuti, voda nikada ne prestaje da protiče ni uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na vodopadima su zabeležene i tokom 2014. i 2015., kada je područje zahvatio polarni vorteks.

Poput mnogih američkih država i državu Njujork u poslednje dve nedelje zahvatio je hladni talas, a još snežnih padavina u tom se području očekuje i u sledećih nekoliko dana.

Poslednji su put ovakvi prizori na Nijagarinim vodopadima viđeni 2017. godine, kada je u tom delu države palo više od pola metra snega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar