Pojavile se fotografije privođenja Brkovića i Popovića FOTO

Svet 28. avg. 202122:00
Podeli:
Crna Gora hapsenje
Hapšenje u Crnoj Gori Dragan Brković Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da privođenje vlasnika "Vektre", Dragana Brkovića i njegovih sinova, kao i izvršnog direktora kompanije predstavlja nastavak borbe za pravednu, pravnu i uređenu Crnu Goru, a sada su se pojavile fotografije nastale tokom privođenja Brkovića i direktora kompanije "Vektra" Milić Popovića.

Podsetimo, po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva privedeni su biznismen Dragan Brković, njegovi sinovi Boris i Bojan, kao i izvršni direktor kompanije „Vektra“ Milić Popović.

Prema saznanjima Televizije Vijesti, njima se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Sagovornik TV Vijesti kazao je da se Brkovići i Popović sumnjiče da su preko firmi čiji su vlasnici, prilikom privatizacije i reorganizacije, počinili brojne malverzacije i na taj način oštetili HTP Boka za više miliona evra.

Brković, za koga crnogorski mediji navode da je i kum predsednika Mila Đukanovića, i ranije je privođen pod sumnjom da je kroz privatizacije crnogorskih preduzeća nezakonito trošio novac dobijen iz kredita.

Crna Gora hapsenje
Hapšenje u Crnoj Gori Foto:E-Stock/Petar Jovanović

TV Vijesti navele su i da se narednih dana zbog ovog slučaja mogu očekivati i nova privođenja.

Povodom ovog hapšenja na Tviteru se oglasio i potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

 

„Nastavljena akcija oko afere Abu Dabi fond. Specijalni policijski tim priveo je Dragana Brkovića, vlasnika Vektre i još četiri lica. Uskoro i dopuna krivične prijave dokumentima do kojih su došli Vlada Crne Gore i nadležno ministarstvo. Biće zanimljivo. Nulta tolerancija na korupciju“, najavio je Abazović na Tviteru.

BONUS VIDEO: Incident u Skupštini Crne Gore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar