Pogubljeni Džo: Bajden zaboravio za šta se kandidovao

Svet 13. okt. 202009:46
Podeli:
Džo Bajden
Džo Bajden Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Kandidat demokrata za predstojeće predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama Džo Bajden izgleda da je zaboravio za šta se kandidovao, zapalivši društvene mreže svojim komentarima.

Pročitajte još:

„Moramo da se udružimo, zbog toga sam se kandidovao“, rekao je 77-godišnji bivši potpredsednik na skupu u Toledu. „Kandidovao sam se kao ponosni demokrata za Senat“, rekao je on.

Bajdenu to nije prva omaška ove nedelje. Bivši senator iz Delavera juče je zaboravio ime svojih republikanskih protivnika iz 2012.

„Možda se sećate“, rekao je Bajden dok je novinarima pričao kako se protivio odluci demokrata u Senatu da kritikuju religiozna ubeđenja federalnog sudije Ejmi Koni Baret. „Našao sam se u problemu jer sam se kandidovao protiv senatora koji je bio mormon, guverner“, nastavio je Bajden.

Mit Romni, koji je bio glavni republikanski kandidat uz tadašnjeg kongresmena Pol Rajana sada je senator u Juti.

Bajdenovi gafovi izazvali su zabrinutost u kojoj meri će, ako bude izabran za predsednika, zbog godina biti u stanju da vodi zemlju narednih četiri do osam godina.

Ukoliko bude izabran, Bajden će biti najstariji predsednik SAD.

Ovo nisu jedini lapsusi Džoa Bajdena. U septembru je na mitingu u Viskonsinu zaboravio reči zakletve Americi, da bi potom pobrkao milione i hiljade rekavpi u Filadelfiji da je 200 miliona ljudi umrlo od korone.

Pobrkao je i činjenice o pucnjavi u Portlandu kada je demonstrant ubio Trampovog pristalicu, nije se najbolje snašao tokom intervjua CNN-u, a uhvaćen je i kako dobija karticu sa imenom kalifornijske senatorke Kamale Haris koja se kandiduje da bude njegov potpredsednik.

Bajden je imao problema da zapamti u kojoj je državi, a pobrkao je svoju ženu i sestru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar