Pogledajte kako ruske podmornice izranjaju iz leda VIDEO

Svet 28. mar. 202114:01 > 14:06
Podeli:
Foto:Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Prvi put u istoriji tri ruske nuklearne podmornice izronile su simultano ispod arktičkog leda. Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video na kojem se vidi izranjanje kao deo vežbi mornarice.

PROČITAJTE JOŠ:

Na snimku se vide tri podmornice, koje se nalaze na udaljenosti od oko 300 metara, kako polako izranjaju razbijajući 1,5 metara debeo led na severu zemlje.

Vežba je održana u blizini Aleksandrovog ostrva. Korisnici društvenih mreža komentarisali su ovaj nesvakidašnji prizor.

Jedan od komentara bio je da ne bi bilo iznenađujuće da se ruski lider Vladimir Putin pojavi i da „probija led golim rukama“.

Foto:Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Drugog korisnika je video podsetio na film „K-19“, dok je jedan od korisnik priznao da nema drugog izbora „osim da se čovek uplaši“ nakon gledanja.

Šta su rekli Japanci?

Spektakularna pojava ruskih podmornica na Arktiku izazvala je prilično burnu reakciju u Japanu.

Kadrovi vežbi sa učešćem ruskih nuklearnih podmornica koje je ranije objavilo Ministarstvo odbrane Rusije masovno su zainteresovali gledaoce japanske televizije „NHK“. Video sa podmornicama koji je objavljen na Tviter-nalogu televizije je za pet sati imao skoro 30 hiljada pregleda.

Na snimku se vidi izranjanje kao deo vežbi mornarice. Prikazane su tri podmornice koje se nalaze na udaljenosti od oko 300 metara kako polako izranjaju razbijajući 1,5 metara debeo led na severu zemlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar