Postupak protiv medicinara: Davali trudnicama cink-oksid

Svet 26. feb. 202115:26 > 15:49
Podeli:
Foto;Shutterstock

Dom zdravlja Podgorica saopštio je da je zbog davanja cink-oksida trudnicama umesto glukoze u Domu zdravlja u Bloku V dvoje zaposlenih privremeno udaljeno sa posla, a doneta je i odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti protiv četiri zaposlena.

Pročitajte još:

Tri trudnice su u ponedeljak ujutru iz podgoričkog Doma zdravlja hitno transportovane u Klinički centar nakon što su pogrešno testirane na parametre šećera u krvi zbog čega im je pozlilo. Umesto glukoze primile su cink-oksid. Iz Kliničkog centra rekli su da su sve tri žene juče puštene kući, da su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, kao i njihove bebe.

„Dva zaposlena privremeno su udaljena sa rada, od dana 26.02.2021. godine, zbog postojanja okolnosti da su učinila težu povredu radne obaveze, do okončanja postupka za utvrđivanje odgovornosti“, navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Foto: Shutterstock

Zbog teže povrede radne obaveze doneta je Odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti za četiri zaposlena i to za odgovornog referenta za obezbeđenje lekova i sanitetskog materijala, strukovnog medicinsko-laboratorijskog tehnologa, laboratorijskog tehničara koji je pripremao pacijentkinje za OGTT analizu i glavnog laboratorijskog tehničara.

„Po sprovedenom postupku, te utrvrđivanju odgovornosti za povredu radne obaveze, zaposlenima će biti izrečene najstrože mere propisane za ovu vrstu povrede radne obaveze, u vidu višemesečnih novčanih kazni i do mere prestanka radnog odnosa“, saopšteno je iz Doma zdravlja.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar