Počeo sastanak srpskih političara u BiH zbog Inckovog predloga

Svet 26. jul. 202117:42
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Banjaluci je počeo sastanak predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj, koji je sazvao predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović povodom odluke Visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

POGLEDAJTE JOŠ:

Osim predsednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, koji je i lider Demosa, sastanku prisustvuju predsednica Srpske Željka Cvijanović, lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, predsednik SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Ranije danas predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je najvažnije da se na današnjem sastanku sa liderima parlamentarnih stranaka sa sedišetem u RS postigne jedinstvo o odluci Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

Čubrilović je rekao da će pred stranačke lidere izneti svoj predlog, ali nije želeo da govori šta taj predlog sadrži.

„Ne bi bilo u redu da u javnost izlazim sa predlogom pre nego što ga predočim učesnicima sastanka, ali najvažnije je da postignemo jedinstvo“, rekao je Čubrilović za banjalučki „Glas Srpske“.

BONUS VIDEO Hapšenje u Sarajevu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar