Na suđenju Zavadlavu svedočili roditelji ubijenih mladića

Svet 12. Aug. 202010:47 > 12:15
Share:
Filip Zavadlav
Filip Zavadlav Foto:Milan Sabic/PIXSELL

Suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za trostruko teško ubistvo u Varošu početkom ove godine, počelo je danas u Velikoj dvorani splitskog Županijskog suda koji je pod opsadom policije.

Tokom dvodnevne rasprave očekuje se da će biti saslušano 23 svedoka među kojima su i njegovi roditelji.

Na početku suđenja Zavadlavu, svedočila je Marijana Knežević, majka ubijenog Marina Bobana.

Ona je rekla kako je o ubistvu svog sina saznala iz medija jer je bila u to vreme u Beogradu, a drugu dvojicu ubijenih, kako kaže, nije lično poznavala. Čula je za Torlaka iz priča svog sina Marina.

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MIROSLAV LELAS

Znala je i za Filipovog brata Stanislava, jer joj je sin pokazao zajedničke fotografije koje su nastale 2018. u Jelsi na otoku Hvaru. Ali, istakla je, ne zna ništa ni o nikome od ubijenih.

Svedočio je i Vlado Ožić Paić, otac ubijenog Marina Ožića Paića. On je za tragičnu vest čuo na povratku s puta iz Sarajeva.

“Moj sin je ubijen greškom, upucan s leđa i ostavljen da umre u lokvi krvi, dok je ubica otišao da se istušira i na piće. Moj sin je išao po ručak kog je naručio u restoranu kad ga je Zavadlav upucao”, naveo je Ožić Paić.

Sitgao u lancima

Zavadlav je stigao u splitski sud, a kako su najavljene najstrože mere obezbeđenja, tako je on došao u lancima, odnosno dvostrukim lisicama oko nogu, ruku i pojasa.

Prilikom ulaska u zgradu suda, optuženi je ironično dobacio okupljenima: “Jesu li ovo ulaznice?”, javlja Slobodna Dalmacija.

Na pitanje sudije da li se oseća krivim za trostruko ubistvo, optuženi Filip Zavadlav (25) nije hteo da se izjasni. Za sada neće iznositi svoju odbranu, iako to može da učini bilo kada tokom sudskog procesa.

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MIROSLAV LELAS

“Generalno se ne osećam krivim. Ne bih se još izjašnjavao o krivici”, rekao je Zavadlav.

Zavadlav je na suđenje došao iz zatvora u Gospiću, gde je završio nakon što su stručnjaci u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici utvrdili da ima poremećaj ličnosti. Na nedavno održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Zavadlav je branio ćutanjem.

Zavadlava optužnica tereti da je 11. januara ove odine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vreme ubistva bili na dva motora.

Osim za trostruko teško ubistvo optuženi se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja i ugrožavanje opšte opasnosti.

Za ta krivična dela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

Komentari

Your comment