Počeli pregovori o rekonstrukciji vlade CG, Knežević: I na izbore ako treba

Svet 01. okt. 202111:54
Podeli:
Milan Knežević Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić podržaće dogovor i kompromis iza koga stoji 41 poslanik parlamentarne većine, što je uslov za uspostavljanje političke stabilnosti, kako bi se odlučno nastavio proces demokratizacije Crne Gore, saopšteno je jutros iz Vlade.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon najava rekonstrukcije Vlade i predloga 37 poslanika parlamentarne većine, Krivokapić danas počinje i zvanične odvojene razgovore sa liderima partija na vlasti o tom pitanju, prenose Vijesti.

Sa premijerom su se jutros sastali lideri koalicije Za budućnost Crne Gore i Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Knežević je kazao da je upoznao premijera sa stavom Demokratske narodne partije (DNP), čiji je predsednik, kao i DF-a, da je status kvo neodrživ i da se hitno moraju naći modeli za izlazak iz krize i da očekuju da premijer nakon konsultacija sa svim partijama, u pisanoj formi dostavi predlog za izlazak iz aktuelne krize.

„Ja sam saopštio da su, ako nema dogovora, rešenje i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim to ništa kao dramatično i apokaliptično, ako ćemo da ulazimo u evropske parlamentarne tokove i da budemo prva članica EU. I u državama EU se vlade teško sastavljaju i kad se sastave veoma teško završavaju četvorogodišnji mandat“, kazao je Knežević nakon kratkog razgovora sa premijerom.

Za subotu je planiran razgovor premijera sa liderima Demokrata Aleksom Bečićem i Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar