Ples, nafta i buran razvod: Sve intrige Putinove mlađe ćerke

Svet 08. dec. 202018:45 > 18:45
Podeli:
Foto: Nevar inc / East2West News / Profimedia, Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Ruski predsednik Vladimir Putin okružen je misterijama, a najviše intrige svakako se isplelo oko njegovog porodičnog i romantičnog života. Ipak, uprkos pokušajima da od očiju javnosti sakrije svoje ćerke, u medijima se već nekoliko godina kao mlađa od njih predstavlja Jekaterina Tihonova.

Pročitajte još:

Britanska agencija Rojters prva je pre pet godina otkrila rodbinske veze između Tihonove i Putina, a 2017. je i njen kolega iz ruske plesne federacije za medije ispričao da je Tihonova Putinova ćerka.

Niko od njih, ni Putin ni Tihonova, nikada nisu potvrdili pisanje medija, ali je više anonimnih izvora navelo da je talentovana plesačica ćerka ruskog lidera. Ona je, navodno, ime dobila po baki, a nosi majčino devojačko prezime.

Biznis insajder pisao je da Jekaterina sada ima 33 godine, a da je njena majka Ljudmila, Putinova bivša supruga sa kojom ima još jednu ćerku Mariju. Putin i Ljudmila bili su u braku 30 godina, a razveli su se 2013. Jekaterina je rođena 1986. godine u Nemačkoj kada je Putin tamo boravio kao agent KGB-a.

Koliko je poznato, ona radi na projektima Moskovskog državnog univerziteta i potpredsednica je plesačke federacije, a smatra se jednom od boljih igračica akrobatskog modernog plesa.

Kada je otkriveno da je upravo Jekaterina Tihonova Putinova ćerka, ona je tada bila u braku sa ruskim biznismenom Kirilom Šamalovim koji je u poslovima sa naftom zaradio milione dolara. Šamalov je dugo nosio titulu „najmlađeg ruskog milijardera“.

Tihonova i Šamalov su se u međuvremenu razveli, a tabloidi su pisali da je Tihonova inicirala razvod pošto je Šamalov prevario sa nekadašnjom ljubavnicom Žanom Volkovom kojom se kasnije, posle razvoda od Tihonove, i oženio. Potom je dobio titulu „čoveka koji je prevario Putinovu ćerku“. Takođe, otkriveno je da su Tihonova i Šamalov zajedno u braku bili „teški“ najmanje dve milijarde dolara.

Razvod je, čini se više nego brak, privukao pažnju javnosti.

Iz sveta i regiona čitajte i:

Američki Blumberg pisao je tada da je Šamalov ženidbom sa Tihonovom dobio 4,3 odsto udela u gasnom i petrohemijskom ruskom gigantu Sibur, čime je njegovo bogatstvo uvećano na 1,3 milijarde dolara. Međutim, on je bio prinuđen da se iznenada odrekne svog dela akcija nešto kasnije, a izvori tvrde da ga je na to zbog švrljanja naterao ruski predsednik.

Poslednjih dana, ipak, i ruski i zapadni mediji bruje o izveštaju ruske istraživačke mreže koja je otkrila da su deonice Sibura Šamalovu posle venčanja sa Tihonovom praktično poklonjene, kao i pikantne detalje poput luskuznih tepiha od 50.000 funti koje su Tihonova i Šamalov kupovali.

Nedugo posle razvoda, Tihonova se pojavila na televiziji. U tom retkom televizijskom pojavljivanju, govorila je o naučnim istraživanjima i predstavljena je kao zamenica direktora instituta za matematičko istraživanje kompleksnih sistema na Moskovskom državnom univerzitetu i čelnica naučnog centra „Innopraktika“. Samo naučni centar vredan je 1,7 milijardi dolara.

Sigurno da je Tihonova uspešna žena. Mediji su i prošle godine pisali da se ćerka ruskog predsednika pridružila Savetu ruske vlade za razvoj fizičke kulture i sporta, zajedno sa Ksenijom Šojgu, najmlađom ćerkom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

BONUS VIDEO

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar