Plenkovića pitali za presudu Sanaderu i kaznu za HDZ, on izgubio živce

Svet 14. okt. 202115:52 > 15:59
Podeli:
Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

Odgovarajući na novinarsko pitanje nakon sednice Vlade, hrvatski premijer Andrej Plenković, čini se, malo je pogubio živce.

Pročitajte još:

Naime, novinari su od Plenkovića tražili komentar na presudu Vrhovnog suda donetu dan ranije prema kojoj je delimično potvrđena presuda iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media. HDZ će zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i firmi morati da plati 3,5 miliona kuna kazne (oko 465.000 evra), dok je bivšem predsedniku HDZ-a i nekadašnjem premijeru Ivi Sanaderu kazna sa osam smanjena na sedam godina zatvora.

“Mi ćemo uplatiti novčani iznos u budžet i time za mene ta priča završava“, rekao je predsednik HDZ-a pa nastavio.

“Da li ću prihvatiti da mi jedan tiranin i despot Grbin, koji kroz prozor izbacuje 18 poslanika jer drugačije misle, da mi nešto docira? No way. Ne dolazi u obzir…. Čovek koji grli Kovača u Čakovcu i suzu pušta, gde ovaj laže da mu neko preti, nama će docirati? Da nama sole pamet Mostovci, ekipa doživljava gotovo orgazam na Festivalu slobode i kriči protiv cepljenja, oni će meni docirati o tome što HDZ treba raditi? Možemo! Seje mržnju protiv HDZ-a u svakoj rečenici u svakoj objavi, koji kadrira u Holdingu onako kako kadrira, ridikulozno. Da mi to radi Domovinski pokret čijeg su glavnog sekretara ulovili kako tajno snima u nekom stančiću u Zagrebu ljude iz njegove stranke? Oni će mi nešto govoriti. Njima da se izvinjavam? Oni da napadaju nas? Mi smo za njih NBA, a oni su lokalna liga, a takvi su i rezultati. To ne dolazi u obzir. Sanadera meni neće prišiti niko“, frekoa je Plenković, a prenosi Dnevnik.hr. 

BONUS VIDEO Rasprava Zorana Milanovića sa novinarima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar