Plenković potvrdio: Boris Milošević dolazi na proslavu Oluje

Svet 30. jul. 202020:00 > 20:09
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine dogovoreno da će na proslavi Oluje u Kninu 5. avgusta učestvovati potpredsednik vlade Boris Milošević.

„Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni učestvuju na toj proslavi, učestvovaće i potpredsednik vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno. Korisno pre svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti, i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcioniše danas“, rekao je Plenković gostujući na RTL-u.

Na pitanje novinarke hoće li u Kninu biti i Milorad Pupovac, premijer je odgovorio: „Sve vreme smo razgovarali o tome da u Kninu 5. avgusta budu svi članovi vlade. Ono što sam ja hteo i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član vlade bude u Kninu.“

Plenković je takođe rekao da će potpredsednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obeležavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje te će na taj način poslati snažnu poruku vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obeležiti ta mesta.

„Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. avgusta, kada tačno odredimo datum“, rekao je premijer.

 

Pretražio sam vladu, ali nisam našao jazavce

 

Plenković je komentarisao izjave predsednika Zorana Milanovića.

„Moramo pogledati činjenice, juče je govorio o tvitu koji je usmeren prema njemu, ali nismo ga našli. Onda je rekao da postoje jazavci u vladi, nismo našli ni jazavce. Onda smo proveravali da li neko završio Jutelovu školu, nema nikoga, a izgleda da takve škole nije ni bilo“, rekao je premijer.

„Ja poštujem predsednika i instituciju predsednika. Kao odgovoran predsednik vlade išao sam da proveravam njegove navode, na kraju mi se čini da ga je možda netko od njegovih sagovornika dezinformisao, doveo ga u zabludu. Koji su razlozi da ga neko od njegovih sagovornika tako dezinformiše i toliko dovede u zabludu, to bi on morao da vidi. Jesu li oni bili pod uticajem nečega, ja to ne znam“, rekao je.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar