Plenković: Milanović je u kampanji, a primitivizam neviđen

Svet 08. maj. 202118:00
Podeli:
Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: EPA-EFE/LUIS VIEIRA / POOL

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je moguće ograničenje rada nedeljom, i izjavu predsednika Milanovića, koji kaže "da je sve to predizborna finta".

POGLEDAJTE JOŠ:

„Nisam video št je on rekao, pretpostavljam da je i dalje u nekoj kampanji gde nastoji preostale džepove SDP-a učiniti živima jer Grbin ne postoji. Ovo je kampanja do sada neviđena, da je sprovodi predsednik republike, a bivši predsednik SDP-a. To je valjda neko novo poimanje demokratije kao i salva uvreda prema novinarima HRT-a“, kazao je Plenković novinarima, prenosi „Jutarnji list“.

Plenković kaže da je očekivao drugačiji odgovor HRT-a, možda i prijavu evropskim institucijama.

„Očekivao sam da će ga HRT i novinari prijaviti Evropskoj federaciji novinara i tražiti zaštitu i osuditi takav čin. Takvo političko divljaštvo i primitivizam prema medijima je neviđen. Što se tiče rada nedeljom, mi smo u proteklim mesecima temeljno radili na predlogu izmena zakona o trgovini. Većina građana je za zabranu rada nedeljom. Želimo da omogućimo rad nedeljom do 16 nedelja u godini, čime bismo apsolvirali sve potrebe što se tiče turističke sezone, omogućilo bi se rad centara u vreme praznika, a našao bi se balans između radnih aktivnosti i porodičnog života. To je izbalansiran i primeren predlog, nije ni na koji način povezan s ovom izbornom kampanjom“, poručio je Plenković iz Porta.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar