„Plenković je briselski sluga i mali diktator“

Svet 02. jul. 202117:03
Podeli:
Andrej Plenković Foto:AP Photo/Olivier Matthys,

Hrvatski evroparlamentarac Ivan Vilibor Sinčić je zbog jučerašnje najave o uslovljanavnju novčane pomoći kompanijama vakcinacijom protiv koornavirusa, Andreja Plenkovića prijavio Veću Evrope.

Pročitajte još:

Plenković je rekao kako će vlasnici i radnici u svim firmamam koje žele pomoć od države morati da budu vakcnisani.

Zbog toga je Sinčić, kako je objavio na Fejsbuku, Plenkovića prijavio Veću Evrope.

„Pozivam vas da se oduprete pretnjama i ucenama“

„Prijavio sam Plenkovića danas Veću Evrope. Smatram da je skandalozno, krajnje nehumano i degutantno svome narodu pretiti egzistencijom“, napisao je Sinčić.

„Sreo sam na stotine političara i lidera zemalja, ali nikad nekog toliko očajnog, neuspešnog. Država mu je najsiromašnija i najkorumpiranija u Evropskoj uniji, a on uobražen do neba. Pozivam vas da se oduprete pretnjama i ucenama, jer kad jednom na njih pristanemo, kraja neće biti“ piše u Sinčićevoj objavi uz koju je priložio i skrinšot mejla koji je poslao Veću Evrope.

Nazvao ga briselskim slugom i malim diktatorom

Pre toga objavio je još jedan status o istoj temi u kojem je Plenkovića nazvao briselskim slugom i malim diktatorom.

„Dakle, briselski sluga u pokušaju da se u Briselu pokaže kao veliki gazda u Hrvatskoj, naručio je i platio prevelike količine vakcina. Budući da ga Hrvati niti poštuju, niti slušaju, nema što sada sa njima, pa pokušava da očajnički preti poslodavcima i radnicima“, napisao je Sinčić.

„Međutim, Rezolucijom 2361 Veća Evrope od 27. januara 2021. određeno je da je potrebno da se osigura da se građani informišu da vakcinacija nije obavezna i da niko ne sme da vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se i mora da osigura da niko ne bude diskriminisan zbog toga što nije vakcinisan zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi.” Stoga vas pozivam da se vakcinišete isključivo ukoliko smatrate da je to dobro ta vaše zdravlje, Štab prijavite institucijama, a malog diktatora ću lično danas da prijavim Veću Evrope zbog prijetnji i ucena“, napisao je Sinčić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar