Plenković: HDZ poštuje odluku suda, platiće kaznu

Svet 13. okt. 202118:41
Podeli:
Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

Vrhovni sud Hrvatske je danas delimično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media, pa će Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i kompanija morati da plati 3,5 miliona kuna ili 466.000 evra kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna smanjena sa osam na sedam godina zatvora.

Pročitajte još:

Premijer Hrvatske i lider HDZ Andrej Plenković rekao je da stranka poštuje presudu i platiće kaznu.

Mi prihvatamo presudu, ali nam je žao što nisu uvaženi elementi naših advokata, rekao je Plenković na konferenciji za novinare posle odluke Vrhovnog suda, prenosi Index.hr.

Sanader će, osim blaže kazne, državi po pravosnažnoj presudi Vrhovnog suda morati da vrati 14,9 miliona kuna, odnosno dva miliona evra, kolika je nesrazmera između njegove imovine i zakonskih primanja. To je odnosno 1,25 miliona kuna manje nego što je u prvostepenoj presudi odredio zagrebački Županijski sud.

Stranka HDZ je osuđena na plaćanje novčane kazne od 3,5 miliona kuna i povrat 14,6 miliona kuna u budžet, dok joj je u prvom suđenju izrečena novčana kazna od pet miliona kuna.

 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar