Plenković: HDZ je apsolutni, kolosalni pobednik ovih izbora

Svet 30. maj. 202122:47
Podeli:
Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENCAR

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) apsolutni pobednik lokalnih izbora u Hrvatskoj. Građani Hrvatske izašli su danas na drugi krug lokalnih izbora kako bi odlučili ko će iduće četiri godine voditi gradove, ali i niz županija i opština. U Zagrebu je pobedio Tomislav Tomašević, u Splitu Ivica Puljak, u Osijeku Ivan Radić, a u Rijeci Marko Filipović.

Javnosti se u HDZ-u obratio Andrej Plenković i preneo „jedinstven stav celog vodstva HDZ-a, a to je – da je HDZ apsolutni, kolosalni pobednik ovih izbora“.

„Mi smo osvojili 15 od 20 hrvatskih županija, što se nije dogodilo dosad u istoriji“, rekao je Plenković.

„Nažalost, nismo pobedili i zadržali kontinuitet u Šibensko-kninskoj županiji, moraćemo napraviti analizu. Od šest najvećih gradova, HDZ je dobio u tri, nažalost nismo pobedili u Splitu, ali smo prvi put otkad je hrvatske demokratije pobedili u Osijeku“, rekao je Plenković.

„U Splitu mi je doista žao što Vice Mihanović nije nastavio kontinuitet politike Andra Krstulovića Opare. Mislim da je to šteta. Mislim da će ostati teška ljaga na ovim izborima, da su izabrali Puljkovog čoveka koji je javno obznanio da je antisemit. To je sramota. Od novog gradonačelnika očekujem da se ogradi od toga. Od zamenika očekujem da napusti to mesto, jer to je neprihvatljivo, da takav neko bude zamenik gradonačelnika drugog grada u Hrvatskoj“, rekao je Plenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar