Piše Matija Babić: Umro je najgori od najgorih

Svet 01. mar. 202113:4313 komentara
Podeli:
Foto:BETAPHOTO/HINA/ Dario GRZELJ

Kažete, o mrtvima sve najbolje? Vredi li to onda i za Šešelja, koji će, nadajmo se, takođe uskoro krepati, a koji je Hrvatskoj uspeo da napravi manju štetu od Bandića?

Tekst preuzet sa portala Index.hr

Piše: Matija Babić

Klonite se narodnih mudrosti i seoskih poštapalica. Narod nikad ništa pametno nije smislio. Da je mudro, ne bi bilo narodno.

Činjenica da je Bandić mrtav znači da će prestati da radi štetu gradu i desetinama hiljada ljudi koji nisu članovi korupcijske hobotnice koja ga je održavala na vlasti u zamenu za uhlebljene, dečje dohodke i najskuplje besplatne knjige na svetu.

Pročitajte još:

Teško je shvatiti zašto toliko političara odluči da život provede kao smeće kad u grob ne možeš odneti ništa i jedino što je bitno je ono što ostaje za tobom. A šta je Bandićeva ostavština? Par fontana, desetine hiljada uhlebljenih parazita (koji će već sutra tražiti novo govno na koje će se prikačiti) i ruševina od grada.

Po Bandiću se ništa neće zvati. Predlažem eventualno putokaz „Brdo Milana Bandića“ pred ulazom u nikad sanirano gradsko smetlište Jakuševac.

Nemojmo se prenemagati, za njim možete žaliti samo ako spadate među smeće koje je uhlebio ili našim novcem kupio. Svi ostali mogu žaliti što nije krepao 20 godina ranije, kad su mu već prvo SDP, Račan i Milanović, a potom momci s Knežije omogućili da uništi jedan čitav grad.

Možemo žaliti jedino za demokratijom koja nije bila sposobna da smeni takvog čoveka i za pravosuđem koje nije bilo sposobno da strpa takvog čoveka u zatvor. Ali to je jedna druga i puno tužnija priča. Hrvatska demokratija i pravosuđe oplakani su odavno.

Kroz čitavu našu istoriju najgore diktatore, zločince, lopove smjenjivala je biologija. Da pitate Hrvate, takvi bi vladali zauvek. Demokratija u zemlji u kojoj su svi zakačeni na proračun ne funkcioniše. Pravosuđe je pak zamišljeno tako da doslovno možeš krasti do smrti. Biologija, srećom, nije pod hrvatskom kontrolom. Pred njom ne možeš pobeći ni sa bosanskohercegovačkim pasošem. Ipak ako mislite da će biologija i evolucija rešiti naše probleme, ne zaboravite da na jednog Bandića u niskom startu stoje tri Reslera.

A za ljude poput Bandića predlažem jednu novu nenarodnu mudrost:

Mrtvi su? Sve najbolje!

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar