Petru (15) iz Pule 3 meseca bilo loše, sa roditeljima živeo u sekti?

Svet 02. okt. 202111:54
Podeli:
Foto:Srecko Niketic/PIXSELL

Protiv Darka i Ines Kovačević, roditelja 15-godišnjeg Petra Kovačevića, pulskog gimnazijalca koji je u sredu preminuo u pulskoj bolnici od posledica višemesečnog bolovanja, hroničnog dijabetesa i verovatno upale pluća, danas je određen jednomesečni pritvor zbog opasnosti uticaja na svedoke, prenosi Glas Istre. Hrvatski mediji pišu da je par zajedno sa svojom decom bio deo zatvorene, neregistrovane verske zajednice.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su podsetimo, juče privedeni na prvo ispitivanje na Županijsko državno tužilaštvo u Puli i navodno su na ispitivanju su kazali da se ne smatraju krivima za smrt sina.

Ekipa Hitne medicinske pomoći, podsetimo, nesrećnog je Petra pronašla u zapuštenom prostoru velebnog zdanja u Škatarima, u ulici Put od Fortica, gde su Darko i Ines sa decom živeli kao deo zatvorene, neformalne i neregistrovane verske zajednice pod vođstvom samoprozvanog gurua Vlade Radeke.

Kontakata sa spoljnim svetom i susedima nisu imali pa je malo ko u Škatarima uopšte upućen u prilike, odnosno događaje u kući u kojoj su, kako Glas Istre nezvanično saznaje, živele i neke druge osobe sa decom, prenosi Glas Istre.

Slučaj je otkriven u sredu kada je policiji iz pulske bolnice javljeno da je kod njih u poslepodnevnim satima preminuo 15-godišnjak. Policija se odmah pokrenula te su osumnjičeni roditelji uhapšeni u četvrtak oko 15 sati.

Petru se naime, unazad tri meseca pogoršalo zdravstveno stanje, ali ga majka i otac nisu odveli kod lekara. Potom mu se 27. septembra stanje ozbiljno pogoršalo, no roditelji su tek 29. septembra zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je Petar prevezen u pulsku bolnicu gde je, nažalost, preminuo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar