Petrinja: Pokušao da zakrpi krov posle potresa, pao, poginuo

Svet 03. jan. 202112:05 > 15:17
Podeli:
Foto: Zeljko Lukunic /PIXSELL

Strariji muskarac pao je danas sa krova u Petrinji prilikom obnove kuće koju je razrušio zemljotres. Uprkos ukazanoj pomoći, čovek je preminuo. Kiša koja pada primorala je ljude da pokušaju da pokriju nalonom krovove koji prokišnjavaju.

Pročitajte još:

U Petrinji je danas, nešto posle 10 časova, tokom radova s krova pao muškarac koji je od zadobijenih povreda preminuo, javila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka.

Kako su preneli hrvatski mediji, radi se o 57-godišnjem A.C., bivšem specijalcu i penzionisanom oficiru koji je juče jednoj porodici pogođenoj zemljotresom poklonio svoju kamp kućicu a danas je drugoj pokušao da pomogne pri sanaciji krova.

Pre toga, dvojica vatrogasaca su danas povređena na terenu, pošto rade u teškim uslovima, pa je ukupan broj povređenih vatrogasaca šest, preneo je sajt index.hr.

Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas da rade na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovova, uklanjanju crepova, osiguravanju ruševnih mesta i drugim zadacima u cilju spašavanja i zaštite ljudskih života, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Petrinju i okolna mesta u Hrvatskoj je prošle nedelje pogodio razozran zemljotres koji je odneo sedam života, a 26 osoba je povređeno.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar