Borbeni petao u Indiji pobegao iz ringa, pa ubio vlasnika

Svet 01. mar. 202111:45 > 11:51
Podeli:
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Policija u Indiji otkrila je jedan, pomalo neuobičajen slučaj. Naime, petao za borbu, pokušavajući da pobegne, isekao je svog vlasnika, koji je na kraju iskrvario u bolnici, u ruralnoj državi Telangana.

PROČITAJTE JOŠ:

Borbeni petao, učestvujući u ilegalnom i krvavom sportu, imao je oštricu privezanu za napad na protivnika. Inače, za krvavi sport koriste se posebno uzgajani petlovima kojima se noževi ili oštrice od nekoliko centimetara privežu za noge, a zatim se igrači klade koji će petao pobediti u takvoj jezivoj borbi. Kada je ovaj petao pokušao da pobegne vlasniku, isekao mu je prepone pa je vlasnik umro od zadobijenih povreda, javlja Dejli mejl.

Policija je nakon njegove smrti krenula u potragu za još 15 ljudi koji su bili uključeni u organizaciju ilegalne borbe pijetlova, koje su i dalje česte u ruralnim područjima Telangana, Andra Pradeša, Karnatake i Odiša, posebno za vreme hinduističkog festivala Sankranti, prenosi 24sata.hr. Oni se tako sumnjiče za ubistvo iz nehata, ilegalno klađenje, kao i organizacije borbe petlova.

Hiljade petlova svake godine uginu u takvim bitkama koje, uprkos naporima organizacija za zaštitu životinja, i dalje privlače veliku publiku.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar