PDP o privođenju Stanivukovića: Očekujemo reakciju Dodika

Svet 30. avg. 202000:05 > 00:06
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Draško Stanivuković

Hapšenje narodnog poslanika u NSRS Draška Stanivukovića koji je boravio na teritoriji Crne Gore je neverovatan presedan, kako u odnosima dve zemlje, tako u praksi civilizovanog sveta, poručuju iz Partije demokratskog progresa, čiji je Stanivuković član. PDP očekuje diplomatsku reakciju predsednika Narodne Skupštine RS Nedeljka Čubrilovića, člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković.

„U Crnoj Gori je večeras, ovim hapšenjem, uniženo ljudsko pravo na kretanje, ali i sloboda misli i govora. Uniženo je pravo mogućnosti da politička ličnost izrazi svoje mišljenje i svoj stav, a koje se tiče istorije, morala i tradicije, ali i budućnosti naroda kojem pripada i koji predstavlja“, navodi se u saopštenju.

PDP je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore hitno puštanje na slobodu Draška Stanivukovića. Takođe, traže diplomatsku reakciju ambasadora Crne Gore u BiH i zaštitu državljanina BiH i entitetskog narodnog poslanika.

„Očekujemo diplomatsku reakciju predsednika NSRS Nedeljka Čubrilovića i člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Verujemo da delimo iste vrednosti koje se tiču našeg naroda u rasejanju, SPC i prava koja moraju da uživaju, te bez obzira da li je zbog slobode misli priveden opozicioni ili poslanik u vlasti, očekujemo jasno reagovanje. Također, reakciju očekujemo i od MIV BiH i ministarke Bisere Turković, bez obzira na nacionalne i političke stavove“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković priveden je večeras u Crnoj Gori, a nakon što je učestvovao u sinoćnoj litiji u Nikšiću.

Stanivuković je ubrzo pušten i proteran je iz Crne Gore s azabranom ulaska u tu zemlju sledećih 12 meseci.

Komentari

Vaš komentar