Pavićević u „Probudi se“: Udar na volju građana Budve

Svet 18. jun. 202006:58 > 10:25
Podeli:
nemiri u budvi
Vladimir Pavićević Foto:Nova S

Nasilje, suzavac, hapšenja, svega je bilo juče u Budvi nakon što su gradonačelnik Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Krsto Radović uhapšeni ispred zgrade Opštine. O burnim dešavanjima u Crnoj Gori u jutarnjem programu "Probudi se" govorio je Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike. On je ocenio da je reč o upotrebi gole sile kojom se, kako kaže, udarilo na građane Budve i njihovu izbornu volju iskazanu na izborima 2016.

Pavićević, koji se javio iz Podgorice, podsetio je da su građani budve 2016. na izborima glasli za političke formacije koje su na državnom nivou u opoziciji. On je istakao da je vlast u Budvi uspešno radila četiri godine, a jučerašnja dešavanja ocenio je kao „udar na vladavinu prava i protivprano postupanje policije“.

On smatra da Demokratska parija socijalista (DPS) inicijativom za rušenje budvanske vlasti direkno krši volju građana.

„Budvani su direktno glasali 2016. da DPS ode u poziciju“, konstatovao je Pavićević i dodao da poslednja dešavanja u Budvi zapravo pokazuju slabost vladajuće stranke  na državnom nivou.

Pavićević je, takođe, ocenio i da dešavanja u Budvi nemaju direktne veze sa pitanjem litije i Zakonom o verskim zajednicama, već sa stranačkim dešavanjima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar