Pavićević: Odluka o ambasadoru čist autogol Mila Đukanovića

Svet 28. nov. 202023:01 > 23:04
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević, za Nova.rs rekao je da je odluka crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova, da proglasi ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata, čist autogol Mila Đukanovića.

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije kazao je za naš portal da Đukanović želi da pokaže da je i dalje u stanju da deluje i da se pita.

„Ali, potpuno je druga stvar da svojim delovanjem čini najveću štetu sebi i svojoj partiji. Ova njegova odluka je znak njegove potpune političke dezorijentacije, nakon poraza na izborima i nesnalaženja usled kontinuiranog pada uticaja DPS-a u crnogorskoj politici“, rekao je Pavićević.

On je naglasio da se ovakvom odlukom nanosi šteta kako građanima Crne Gore, tako i Srbije.

„Od mandatara Krivokapića i nove vlade Crne Gore očekuje se da povuče ovu Milovu odluku i da radi na unapređivanju odnosa između Crne Gore i Srbije. Građani obe zemlje žele najbolje moguće odnose između njih i do toga treba da dođemo“, zaključio je Pavićević.

Podsetimo, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

vladimir bozovic
Vladimir Božović Foto: E-Stock_petar_jovanovic

„Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao ‘oslobođenjem’ i ‘slobodnom voljom’ crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo“, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

Ubrzo nakon što je Božović proglašen personom non grata, ministarstvo spoljnih poslova Srbije izdalo je saopštenje po kojem ambasador Tarzan Milošević mora da napusti Srbiju u roku od 72 sata. Time je Srbija upotrebila meru reciprociteta, kako bi odgovorila na potez zvanične Podgorice.

Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

„Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije“, navedeno je u noti.

Komentari

Vaš komentar