Pavićević: Milo nije mogao čojski da nam čestita pobedu

Svet 02. sep. 202008:42 > 11:1711 komentara
Podeli:
Pavićević printscreen Nova S

Vladimir Pavićević, predstavnik liste “Mir je naša koalicija” rekao je u jutarnjem programu NOVA S "Probudi se" da je očekivao da predsednik Crne Gore Milo Đukanović prizna poraz i da čestita pobednicima. On je rekao da će saradnja nove vlade i Đukanovića biti veoma teška, pre svega lideru Demokratske partije socijalista.

Pavićevićeva lista “Mir je naš kaolicija”, koja je na prethodnim izborima osvojila treće mesto, sa osvojenih 12,7 odsto glasova, biće deo nove vlasti u Crnoj Gori. On kaže da je upravo to, odnosno pobeda opozicije, najvažnija vest u toj zemlji.

“Mislim da je najvažnije pitanje to što je posle 30 godina razvlastila Mila Đukanovića i njegovu stranku. Ja mislim da bi bilo najprimerenije da gospodin Đukanović najpreciznije i najjasnije kaže da je izgubio na ovim izborima i da čestita pobednicima. Ja sam očekivao da će to da kaže”, navodi Pavićević, ističući da bi to bilo “čojski i crnogorski”.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema njegovim rečima, režim Mila Đukanovića, njegova stranku, su jedna struktura sa kojom “nikad nisi načisto”.

“Mi vrlo pažljivo radimo ove stvari, sve do momenta kad se formira novi saziv Skupštine Crne Gore. Dok se ne formira nova vlada. A onda ćemo krenuti sa politikama”, navodi Pavićević.

On kaže da je DPS Mila Đukanovića za 30 godina svoje vlasti savladala sve tehnike manipulacija, prevara, te da zbog toga ne može biti u potpunosti miran.

“Zato je važno da svi mi, koji su učesnici ovih procesa i koji smo bili kandidati ovih lista, budemo strpljivi i razboriti. Da ovu pobedu čisto i u proceduralnom smislu dovedemo do kraja. Kraj u ovom delu znači dogovor o formiranju, nove, reformske, demokratske vlade Crne Gore. Ja mislim da smo mi na pragu toga”, navodi Pavićević.

Prema njegovim rečima, svako ko je bar malo pratio izbornu kampanju u Crnoj Gori, razume i jasno mu je da je pobeda opozicionih lista “čita kao suza”.

“Tu ništa ne može da se zameri. Ne samo to, već su i trojica lidera – Bečić, Krivokapić i Abazović, dan nakon izbora dogovorili principe budućeg rada i delovanja nove vlade. Ne znam kad se negde mogla videti takva efikasnost. Ključna stvar je da vidimo koja je sadržina tih principa, jer to će da definiše i strateško opredeljenje nove vlasti”, smatra on, dodajući da će nova vlada biti veoma brzo formirana.

“Mislim da u roku od 15 dana od momenta kad se proglase konačni rezultati izbora. To bi trebalo da bude večeras u ponoć. Ubeđen sam, poznajući trojicu lidera, da se neće oklevati i da će vrlo brzo Crna Gora dobiti prvu reformsku i demokratsku vladu”, navodi Pavićević.

PROČITAJTE JOŠ...

On kaže da će saradnja sa Milom Đukanovićem biti veoma teška, jer će njemu biti teško da sarađuje sa novom vlašću.

“Svi znamo da se on navikao u poslednjih 30 godina da se pita za svaku sitnicu u Crnoj Gori. Sad će biti u poziciji da kao predsednik države mora da sledi ono što su odluke i politika nove vlade. U crnogorskom ustavnom sistemu vlada ima ključnu ulogu, kad je reč o izvršnoj vlasti.

Komentari

Vaš komentar