Patrijarh Porfirije ispraćen desetominutnim vatrometom

Svet 04. sep. 202121:43
Podeli:
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Patrijarh SPC Porfirije napustio je hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a ispraćen je veličanstvenim desetominutnim vatrometom. Patrijarh je poručio da "smo, bez obzira na sve razlike, u Crkvi svi jedno" i pozvao i apelovao na sve da stanu iza izabranog mitropolita Joanikija.

Vatromet je organizovala Mitropolija crnogorsko-primorska.

Pred hramom u Podgorici, posle odlaska poglavara SPC, za okupljene vernike priređen je bogat kulturno-umetnički program.

Okupljeni vernici i narod još uvek ne napuštaju plato ispred hrama, javlja Tanjugov izveštač.

Patrijarh je danas stigao u Crnu Goru, gde će u nedelju ustoličiti mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ispred Hrama Vaskrsenja Hristovog priređen je veličanstven doček, a patrijarh je održao i govor.

„On je saborni čovek, on je Srbin pravoslavni, ali je pored toga i hrišćanin pravoslavni, zato on voli sve narode sveta i sve ljude sveta. On je dostojan“, poručio je patrijarh Porfirije besedeći ispred hrama u Podgorici dok je narod uzvikivao „Dostojan“i „Vladiko, sokole“.

On je poručio je da „smo, bez obzira na sve razlike, u Crkvi svi jedno“ i pozvao i apelovao na sve u ovoj mitropoliji da stanu iza ovog izabranog mitropolita Joanikija.

Okupljeni su pevali pesme, uzvikivali „ne damo svetinje“, priredili bakljadu, a posle molebana i govora, održan je koncert.

BONUS VIDEO: Protesti na putu Budva – Cetinje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar