Pašinjan poručio: Sastanak sa Putinom bio je efikasan

Svet 08. apr. 202109:47
Podeli:
Nikol Pašinjan Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da je sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi bio vrlo efikasan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tri i po sata smo razgovarali o svim pitanjima i detaljima sa dnevnog reda. Prezadovoljan sam rezultatima sastanka. Bio je vrlo efikasan. Mogu da kažem da su sa predsednikom Rusije uspostavljeni vrlo otvoreni odnosi, a naročito su poslednjih meseci ovi odnosi po svojoj prirodi postali neposredniji“, rekao je Pašinjan tokom sastanka sa predstavnicima Udruženja jermenskih advokata u Moskvi.

Prema njegovim rečima, nakon razgovora sa ruskim liderom nisu potpisani nikakvi dokumenti.

„Ali, razgovarali smo o velikom broju dokumenata, uključujući dalju realizaciju prethodno potpisanih dokumenata u oblasti bezbednosti“, precizirao je Pašinjan.

On je podsetio da se sporazumi u ovoj oblasti i danas sprovode, a posebno oni koji se odnose na jermensko-rusku zajedničku grupu snaga i jedinstveni regionalni sistem PVO.

„Razmatrali smo konkretne planove i mehanizme za sprovođenje odredbi sporazuma u ​​novonastaloj situaciji“, dodao je premijer.

Pašinjan je podsetio da je najvažnije pitanje za zemlju reforma oružanih snaga i da zemlja sprovodi ovu reformu uz pomoć ruskih kolega.

Takođe je naveo da su razmatrana i pitanja vezana za povratak zarobljenika i regionalne komunikacije.

Prema njegovim rečima, dnevni red sastanka bio je vrlo širok, razmatrana su bilateralna i regionalna pitanja i pitanja međunarodnih odnosa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar