Papa Franja odlučio: Umreću u Rimu

Svet 28. feb. 202100:21
Podeli:
Foto:EPA-EFE/REMO CASILLI / POOL

Papa Franja je u najnovijoj knjizi koja se bavi zdravljem poglavara Katoličke crkve rekao da se neće vratiti kući u Argentinu i kako mu ona nimalo ne nedostaje. Papa veruje da će umreti u Rimu kao poglavar Katoličke crkve i neće se vratiti u svoju domovinu Argentinu, rekao je u razgovoru za knjigu “Zdravlje papa” čiji su najzanimljiviji delovi objavljeni u nedelju u argentinskom dnevniku “La Nacion”.

U razgovoru koji je u februaru 2019. u Vatikanu vodio s argentinskim novinarom i lekarom Nelsonom Kastrom, papa kaže da razmišlja o smrti, ali je se ne boji.

U odgovoru na pitanje kako gleda na završetak svog života, Franja kojemu su 84 godine, je rekao: “Biću papa, na dužnosti ili u penziji. Biću u Rimu. Neću se vratiti u Argentinu”.

Kako navodi autor knjige “Zdravlje papa. Lekar, zavera i vera. Od Lava XIII. do Franje” koja u ponedeljak izlazi u Argentini, “ovo je prvi put da jedan papa progovara o svom zdravlju tako jasno kako je to učinio Franja”.

Nekadašnji nadbiskup Buenos Ajresa, Papa, rođen kao Horhe Bergoljo, rekao je i da mu Argentina ne nedostaje: “Ne, ne nedostaje mi. Živeo sam onde 76 godina. No žaloste me njeni problemi”, rekao je misleći pritom na privrednu krizu koja potresa tu južnoameričku zemlju.

Papa je primio vakcinu protiv covida-19. Uz to što je u poodmakloj dobi, poglavar 1,3 milijarde katolika se smatra rizičnim: u 21. godini, 1957., prebolio je upalu plućne maramice, zbog čega mu je odstranjen deo desnog plućnog krila.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar