Pao sajt Mitropolije posle vesti o smrti Amfilohija

Svet 30. okt. 202012:24 > 12:28
Podeli:
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Sajt Mitropolije crnogorsko-primorske pao je posle vesti o smrti mitropolita Amfilohija Radovića, a izvesno da je razlog veliki broj posetilaca koji žele da saznaju više informacija o smrti najuticajnijeg episkopa u Crnoj Gori.

Pročitajte još...

Od kad je stiglo obaveštenje da je preminuo Amfilohije, bio je otežan ulazak na sajt Mitropolije crnogorsko-primorske, a u jednom trenutku sajt je “pao” i gotovo je nemoguće da mu se pristupi.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije umro je jutros u kliničkom centru u Podgorici, a biće sahranjen u nedelju nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici.

“U petak 30. oktobra 2020 godine u 8:20 časova, u Кliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije”, navedeno je jutros na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Foto princreen

Povodom smrti arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zvona svih pravoslavnih hramova u Crnoj Gori, sve do sahrane, zvonice u 10, 12 i 16 casova, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić je ranije danas na svom Tviter nalogu pozvao odlazeću crnogorsku vladu da povodom smrti mitropolita Amfilohija proglasi dan žalosti.

Pročitajte još...

Na portalu Nova.rs pročitajte biografiju mitropolita Amfilohija, potom reakcije na njegovu smrt, kako je Amfilohije govorio o Milu Đukanoviću, a u posebnom tekstu otkrijte i moćno značenje imena Amfilohije.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar