Palmer u Sarajevu: Nemamo konkretna rešenja

Svet 04. jul. 202119:41
Podeli:
Metju Palmer
Metju Palmer Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer je danas u Sarajevu rekao da su zapadni zvaničnici tu da daju podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji, ali da oni nemaju nikakva rešenja.

„Ovde smo da izrazimo solidarnost Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije za Bosnu i Hercegovinu (BiH) na njenom transatlantskom putu i da damo podršku BiH na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji“, izjavio je Palmer.

Povezane vesti:

Palmer je o ustavnim reformama i izmenama izbornog zakonodavstva razgovarao sa liderima vladajućih i opozicionih partija i te razgovore ocijenio dobrim i konstruktivnim, prenela je Radio Slobodna Evropa.

„Puno toga treba uraditi i puno je još posla pred nama, iako nije lako postići ono što se želi, ali su razgovori sa političkim liderima bili kvalitetni“, ocenio je Palmer i dodao da zapadni lideri nemaju nikakva rešenja, ali da imaju želju da pomognu.

Postoji šansa, dodao je je, da se ove godine, koja nije izborna, reše pitanja reforme Izbornog zakona BiH, ograničena ustavna reforma, izborno zakonodavstvo, ali i ekonomska reforma, kao i pitanja koja treba rešavati da bi BiH išla ka prosperitetu i stabilnosti.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar