Palestinci se sukobili sa policijom, uhapšeno 17 osoba

Svet 16. jun. 202100:13
Podeli:
Jerusalim neredi Palestina
Jerusalim neredi Foto:EPA-EFE/ABED AL HASHLAMOUN

Izraelska policija saopštila je danas da je 17 osoba uhapšeno u sukobima Palestinaca sa policajcima tokom marša jevrejskih ultra-nacionalista u Jerusalimu.

Pojedini Palestinci su bacali kamenje i napali policajce duž rute parade, navodi policija. Dvojica policajaca su lakše povređena kada su ih pogodili kamenjem.

Kako su izvestili palestinski mediji, 33 Palestinca su povređena u sukobima, što je preneo „Džeruzalem post“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Marš jevrejskih ultra-nacionalista održan je danas kroz kvartove istočnog Jerusalima.

Izraelska policija u punoj opremi za razbijanje demonstracija i uz pomoć pripadnika policijske konjice obezbeđivala je trasu prema Kapiji Damask u Starom gradu i sklanjala Palestince koji su se nalazili u tim delovima grada.

Učesnici marša nosili su izraelske zastave i uzvikivali „Narod Izraela živi“.

„Dobro pogledajte našu zastavu. Živite i patite“, poručio je na hebrejskom preko megafona jedan ultra-nacionalista palestinskim trgovcima koji drže radnje u tom delu Jeruslima.

Nova izraelska vlada je juče odobrila spornu i rizičnu paradu izraelskih ultra-nacionalista kroz delove Jerusalima oko Starog grada u kojima žive Palestinci, a palestinski Hamas pozvao je Palestince da se „odupru maršu“.

Zbog sukoba Jevreja i Palestinaca u spornom istočnom delu Jerusalima prošlog meseca su izbili sukobi koji su eksalirali u 11-dnevne oružane prekogranične borbe između izraelske vojske i palestinskog Hamasa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar