Pala Epstajnova „madam“: Uhapšena Gilejn Maksvel

Svet 02. jul. 202016:34 > 19:08
Podeli:
Gilejn Maksvel Foto: David Himbert / AFP / Profimedia

Gilejn Maksvel, žena koja se sumnjiči da je Epstajnu podvodila maloletnice je uhapšena,

Gilejn Maksvel, poznata kao „madam“ Džefrija Epstajna uhapšena je u Nju Hempširu. Nju je FBI uhapsio u četvrtak ujutru i očekuje se da će se već danas pojaviti pred sudom, javljaju svetski mediji pozivajući se na nezvanične izvore.

Ona se sumnjiči da je podvodila maloletnice Epstajnu. Nestala je u junu prošle godine, čim je Epstajn uhapšen pod optužbom da se bavio trgovinom ljudima.

Njeni advokati su poslednjih godinu dana odbacivali optužbe da je Maksvelova podvodila na desetine devojčica Epstajnu. Više žena je Maksvelovu prijavilo da ih je regrutovala dok su bile maloletnice ili veoma mlade, da bi služile kao seksualne robinje pokojnom milioneru.

Veruje se i da je upravo ona ta koja je upoznala princa Endrua sa Virdžinijom Roberts, jednom od Epstajnovih žrtava. Virdžinija je, podsetimo, svojevremeno tvrdila da je spavala sa princom, što je izazvalo haos u Bakinghemskoj palati.

Džefri Epstajn i Gilejn Maksvel Foto: BERTRAND RINDOFF PETROFF / Bestimage / Profimedia

Pročitaj i:

Virdžinija Roberts je tvdila kako ju je Maksvelova „upecala“ dok je kao 15-godišnjakinja 1998. radila u velnes-centru u Trampovom klubu „Mar-a-lago“ u Palm Biču, na Floridi. Tamo je upoznala Gilejn Maksvel, a ona ju je predstavila Džefriju Epstajnu. Robertsova je medijima rekla da je izvorna ponuda glasila – da radi kao maserka za muškarca tri puta starijeg od nje. Vrlo brzo se ispostavilo da je sve laž.

U jednom videu-snimku lista „Majami herald“, čija je novinarka Džuli K. Braun otkrila skandal, Robertsova priča da je, nakon što je pristala na angažman, počela s treningom. Tu je, između ostalog, učila i kako oralno da zadovolji muškarce. Kako da bude tiha i ponizna. I da se „Džefriju pruža ono što on želi“.

„Mnogo je na tom treningu dolazilo od same Gilejn. Iznenađuje to da je jedna žena tako nešto dozvolila. I ne samo dozvolila, ona me je navela da to radim“, svedočila je Virdžinija.

Ko je Gilejn?

Uhapšena je ćerka Roberta Maksvela, medijskog tajkuna rođenog u Češkoj i britanskog parlmentarca koji je umro pod sumnjivim okolnostima tako što je pao u more sa svoje luksuzne jahte kod Kanarskih ostrva 1991.

Nakon njegove smrti otkriveno je da je, lažirajući dokumente, opljačkao penzioni fond svojih zaposlenih.

Posle očeve smrti, Gilejn se preselila u SAD, gde je počela da se druži sa poznatima, uključujući i političare.

Bila je pozvana na venčanje Čelsi Klinton, a postoji i fotografija na kojoj stoji pored američkog predsednika Donalda Trampa, njegove supruge Melanije i Džefrija Epstajna.