Pad narko bosa: Četiri godine bežao, pa uhapšen na svom venčanju VIDEO

Svet 24. avg. 202116:18 > 16:21
Podeli:
Foto: FiscaliaCol/Twitter

Luis Mačete Santana, "el patron" ozloglašenog kolumbijskog klana Moment pao je u ruke policije nakon četiri godine bekstva i to samo par trenutaka pre svog crkvenog venčanja.

Pročitajte još:

On je jedan od vođa Zalivskog klana Moment koji ima monopol nad kriminalnim organizacijama u pokrajinama Antikoja i Čoko, prenosi Dejli Mejl.

Santana je navodno odgovoran za koordinaciju ubistava Zalivskog klana, nabavku vatrenog oružja, trgovinu drogom i ostale logističke operacije. Video snimci koje su objavile vlasti pokazuju trenutak kada se Santana probijao do oltara u crkvi u gradu Uramita, kada je u nju upala policija.

Na snimku se vidi žena koja pita policajce zašto su uhapsili mladoženju, pre nego što su se sukobili sa agentima dok su ga izvlačili iz crkve.

Santana je na poternici od 2017. godine, ali je u nekoliko navrata uspeo da izbegne zatvor i potražio je utočište u planinskom regionu Antiokija.

Sa skoro 3.000 „vojnika“, Zalivski klan smatra se najmoćnijim kolumbijskim narko kartelom i paravojnom formacijom.

Foto: FiscaliaCol/Twitter

Prema izveštaju nacionalne službe za borbu protiv narkotika iz 2020. godine, kolumbijska kriminalna organizacija redovno šalje tovare kokaina teške po nekoliko tona pomorskim putevima u obližnju Panamu i druge zemlje Centralne Amerike.

Sve u svemu, kolumbijske organizacije imaju udela u 91 odsto kokaina koji je zaplenjen u Sjedinjenim Državama.

BONUS VIDEO: U akciji Armagredon policija pohapsila pedofile po Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar